A MAGYAR DIÁKSPORT NAPJA lesz 2012. szeptember 21-én

Diákszabadidős országos esemény-sorozat
A Magyar Diáksport Szövetség első alkalommal 2004-ben a "Magyar Sport Nap"-hoz kapcsolódva fordult felhívással az oktatási intézmények igazgatóihoz, a diáksportkörök, diáksport-egyesületek vezetőihez, hogy tegyék ezt a napot valóban a diáksport napjává, szervezzenek helyi versenyeket, sportrendezvényeket. A kezdeményezők legnagyobb örömére, a rendezvénysorozat előbb az Országos Diáksport Napok programsorozatban, majd 2008. óta minden tanév szeptemberének harmadik péntekén, önálló Diáksport Napként kerül meghirdetésre.

 

A Magyar Diáksport Szövetség célkitűzése, hogy a Magyar Diáksport Napján Magyarország összes iskolájában minden diák legalább 120 perc időtartamban sportoljon! Az egyetlen közös program ezen a napon, hogy a déli harangszókor minden település minden diákja és vállalkozó szellemű polgára teljesítse a Diáksport Napi Futótávot: 2012-ben a 2012 métert.


CLASS FM RÁDIÓ KÍVÁNSÁGMŰSOR
Idén a Magyar Diáksport Napján derül ki, hogy melyik település mely iskolájának tornaterme vagy sportpályája viselheti egy-egy olimpikon nevét, ugyanis a londoni olimpia 22 magyar érme után huszonkét iskolai tornatermet, sportpályát nevezünk el egyéniben vagy csapatban érmet szerzett sportolóink után. A tornatermeket maguk az olimpikonok választják ki, amelyek lehetnek bárhol az országban. Egyúttal vállalják, hogy évente egyszer ellátogatnak az adott településre, és az ott tanuló diákoknak testnevelés-órát tartanak a róluk elnevezett helyszínen.
Média partnerünk, a Class FM Rádió kívánság műsorában szeptember 21-én 10.00-15.00 óra között a kedvenc olimpikonnak dalt lehet küldeni!  


További információ:
http://www.mdsz.hu/hirlevel_uj/

Keresés

Partnerek