Középiskolás tanévnyitó értekezlet volt 2012. szeptember 11-én

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport Tanács 2012/2013. tanév középiskolai tanévnyitó értekezletét 2012. szeptember 11-én 14.30 órától tartotta a miskolci Földes Ferenc Gimnázium dísztermében.

 

Sajnálattal konstatáltuk, hogy főként a vidéki középiskolák képviselői igen csekély létszámban jelentek meg a tanácskozáson, így az igen fontos tanévi változásokról, versenyekről, nevezési határidőkről későn szerezhetnek tudomást, ami hátrányosan érintheti az oktatási intézményük diáksportolóit.

A résztvevőket Fazekas Miklósné asszony, a Megyei Diáksport Tanács elnöke köszöntötte és előadásában értékelte az elmúlt 2011/2012. tanévet.

A folytatásban Daragó Lászlóné, a Magyar Diáksport Szövetség alelnöke beszélt az MDSZ új dimenzióiról és ismertette a tanévi országos versenyrendszerben bekövetkezett változásokat.

Füstös József, a Megyei Diáksport Tanács titkára tájékoztatta a résztvevőket a megyei versenyrendszer alakulásáról, nevezési határidőkről.

Ezt Letek László, a Középiskolai Sportbizottság elnöke egészítette ki az indulási jogosultságok ismertetésével, majd kosárlabda szakágvezetőként tájékoztatta a kollégákat a sportági szabályrendszerben bekövetkezett változásokról, illetve említést tett az újonnan bevezetendő kosárlabda B33 szabályairól.

A továbbiakban Solymosi Tamás kézilabda, Sárréti Géza labdarúgás, Kerekes Attila röplabda, Antal Csaba torna szakágvezetők elmondták a sportágaikat érintő aktualitásokat, illetve egyéb a lebonyolítással kapcsolatos tudnivalókat.

Zárásként Fazekas Miklósné elnök asszony köszönte meg a részvételt és eredményes tanévet kívánva zárta be a tanácskozást.

Keresés

Partnerek