„Magyar Köztársaság Jó tanuló – jó sportoló” díj megyei jutalmazottjai

Nem lehetetlen többet követelni magunktól, mint a megszokott, mint az átlag – mondta a nemzeti erőforrás miniszter a budapesti Magyar Sport Házában, ahol kiemelkedő tanulmányi és sporteredményeket elérő diákoknak adott át elismerő oklevelet.

 

„A lehetetlen csupán egy nagy szó, amellyel a kisemberek dobálóznak, mert számukra könnyebb egy készen kapott világban élni, mint felfedezni magukban az erőt a változtatásra. A lehetetlen nem tény. Hanem vélemény. A lehetetlen nem kinyilvánítás. Hanem kihívás. A lehetetlen lehetőség. A lehetetlen múló pillanat. A lehetetlen nem létezik" – idézte a miniszter Muhammad Ali elhíresült szavait a „Jó tanuló – jó sportoló” pályázat díjkiosztó ünnepségén.

Az ép testben ép lélek ideálja ma is lehetséges – emelte ki Réthelyi Miklós –, hiszen egyszerre lehet valaki igazi könyvmoly és élsportoló: a kettőt nem lehetetlen ötvözni. Nem lehetetlen többet követelni magunktól, mint a megszokott, mint az átlag – mutatott rá. A NEFMI ezt a szellemiséget kívánja életben tartani, amikor minden évben kiírja "Jó tanuló – jó sportoló” pályázatát.

A miniszter gratulált a 373 pályázó közül kiválasztott 94 díjazottnak, valamint szüleinknek és tanáraiknak. Nyomatékosította: mind kemény munkát végeztek, melynek nem marad el a dicsérete.

A Magyar Köztársaság Jó tanulója - Jó sportolója 2011 pályázat megyei győzteseinek listája

III. KORCSOPORT
Pócsi Alex (Kistokaj Általános Művelődési Központ Kistokaj) kajak 2400 pont

IV. KORCSOPORT
Szűcs Botond (Miskolc Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium) tájékozódási futás 2400 pont

V. KORCSOPORT
Godó Dániel (Miskolc Herman Ottó Gimnázium) jégkorong, gyorskorcsolya 2525 pont

„A Magyar Köztársaság jó tanulója - jó sportolója 2011” pályázat kiírásában közreműködő szervezetek: a Magyar Olimpiai Bizottság, a Nemzeti Sportszövetség, a Magyar Diáksport Szövetség, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség és a Fogyatékosok Nemzeti Sportszövetsége.

 

Keresés

Partnerek