Részvételi csúcs a Népek Tavasza teljesítménytúrán

XIV. NÉPEK TAVASZA Természetjáró Fesztivál
Teljesítménytúra
2012. március 15.

Óriási érdeklődéssel zajlott le az idei Népek Tavasza teljesítménytúra, melyet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport Tanács a Megyei Természetjáró Szövetséggel közösen szervezett meg Március 15-e méltó megünneplésére a Bükk-hegység legszebb túraútvonalain.

 

Rekordszámú, 1167 fő induló volt az iskolások körében, akik a 10 és 15 km-es távok valamelyikét teljesítették. A szervezett iskolás csoportokon felül 1108 fő vett részt a 10, 15, 30, 42 km-es távokon.

A gyönyörű napsütéses tavaszi időben már 7.45 órától érkeztek az általános- és középiskolás csoportok a Majális-parkban található Király-asztalhoz. Elsőként az ináncsi Arany János Általános Iskola csapata regisztrált és indult el a két különböző távon. 9.45 óráig folyamatosan érkeztek a 4 megye (Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok) 29 oktatási intézményének diákjai.

Minden szervezett iskolai csoport részére ingyenes nevezést és a borsodi vidéki iskolák utazásához hozzájárulást biztosított a Megyei Diáksport Tanács a MOB-KJSZE-11-es sikeres pályázatának köszönhetően. A túrát sikeresen teljesítők emléklapot és emblémázott kitűzőt kaptak.

A megadott szintidőt minden csapatnak sikerült teljesítenie. A beérkezéskor minden túrázót meleg teával és zsíros kenyérrel vártak a rendezők. Az előzetesen leadott igények alapján a Miskolci Vadaspark vezetői ingyenes belépést biztosítottak a közel 500 fő részére.

Az „EDF DÉMÁSZ Ötpróba London 2012" elnevezésű szabadidősport rendezvénysorozat pontszerző helyszíne is volt a túra, így akik rendszeresen gyűjtik a pontokat, azok ismét gyarapíthatták gyűjteményüket.

 

További képek a galériában!

Keresés

Partnerek