Csúcsnevezés a Népek Tavasza teljesítménytúrára

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport Tanács a B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetséggel közösen szervezi március 15-e méltó megünneplésére a Bükk-hegység legszebb túraútvonalain a hagyományos, „Népek Tavasza” elnevezésű  teljesítménytúrát. Az esemény a Magyar Olimpiai Bizottság és a Nemzeti Erőforrási Minisztérium támogatásával valósul meg.


A Megyei Diáksport Tanács a régió iskoláiba küldte el a kiírást. Az iskolai csapatok 10 és 15 km-es táv megtételére jelentkezhettek. Az előzetes nevezési határidőig Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyéből jelentkeztek iskolai csoportok. A rendezvényre csúcsnevezés érkezett, ami 1300 fő előzetes regisztrálását jelentette.

 


A Miskolc, Majális-park, Király-asztalról induló túrákra a helyszínen március 15-én, 8.00 órától lehet jelentkezni. A túráról visszaérkezőket meleg tea és zsíros kenyér várja a célban.

 

Ötpróbás pontokért is

Az esemény az „EDF DÉMÁSZ Ötpróba London 2012" elnevezésű szabadidősport rendezvénysorozat pontszerző helyszíne. A rendező Kis-Galya KSE felhívja a figyelmet, hogy azok, akik szeretnék átvenni a pontokért járó aktuális ajándékokat, előre jelezzék azt a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.   e-mail címen.


A következő ötpróbás esemény, a futópróba a tervek szerint április 1-én lesz, a versenyközpont a Miskolctapolcai Általános Iskolában jelölik ki. Mivel a futás „bolondok napjára” esik, a legjobb jelmezben futót is díjazzák majd a házigazdák. További információ a www.kisgalya.hu honlapon olvasható.

 

Keresés

Partnerek