Közlemény a diáksport eredmények elfogadásáról

Értesítjük a felsőoktatási képzésre jelentkezőket, hogy a Magyar Diáksport Szövetség Országos Központja NEM állít ki igazolást az elért diákolimpiai sporteredményekről, mivel a napokban megjelent - a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatási Államtitkársága alá tartozó - Felvételi Iroda hivatalos közleménye a "Felsőoktatási intézményekbe jelentkezők többletpontjairól" szóló kiadvány NEM ismeri el a Magyar Diáksport Szövetség által rendezett diákolimpiai versenyeket országos rendezésű versenyeknek, bajnokságoknak és ezáltal többletpont ezekért az eredményekért nem jár.

Természetesen szövetségünk panasszal él ez ellen a diszkriminatív és véleményünk szerint  jogszerűtlen állásfoglalás ellen, de addig, amíg ez a FELVI kiadványában módosításra nem kerül, addig nem áll módunkban az eredményekről igazolást kiadni, mivel az értelmetlen.

Amennyiben az oktatási intézmények egyetértenek a rendeletet módosító kérelmünkkel, melyet a napokban az illetékes Miniszter úrnak írunk, úgy a mellékelt nyomtatványt kitöltve részünkre minél nagyobb számban elektronikus levélben vagy postai úton küldjék vissza, hogy bizonyítsuk a negatív megkülönböztetés hibás voltát, melyben az MDSz által szervezett országos diákolimpiai döntők szakmai megítélése kerül, immár több éve.
Az elektronikusan visszaküldött lapokat szkennelve kérjük az aláírások és  pecsét igazolása miatt. A visszaküldés határideje: 2012. január 31.

A támogatói nyilatkozat lehetölthető:

A diákolimpiákon részt vevő közel ezer iskola nevében kérjük támogatásukat és azt előre is köszönjük!

Szlatényi György, Főtitkár
Magyar Diáksport Szövetség