Mikulás várta a túrázókat Lillafüreden

MIKULÁS TÚRA
Lillafüred, Herman Ottó Emlékház
2011. december 4.

A Miskolc Városi Diáksport Szövetség, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport Tanács és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Természetjáró Szövetség közösen szervezte meg 2011. december 4-én a kisvonatozással egybekötött Mikulás Túrát.
A megye és a város oktatási intézményeiből 300 diák és kísérőik vettek részt a túrán.

A résztvevők a LÁÉV Papírgyári megállójából kisvonattal utaztak Lillafüredre. Itt a Természetjáró Szövetség által biztosított, képzett túravezetők irányításával a kisebbek 4 km-es, a nagyobbak 6 km-es túrát követően érkeztek meg a lillafüredi Erzsébet sétányon található Herman Ottó Emlékház udvarára. Az emlékház udvarát a rendezők ünnepi díszbe öltöztették, ahol több meglepetés is várta a túráról érkezőket. A gyerekek alkalomhoz illő énekekkel csalogatták elő a két Mikulást, akik miután megjelentek minden túrázó tanulót és kísérőt megajándékoztak, majd meleg teával vendégelték meg őket. Ezután minden csoport megtekinthette az Emlékházban berendezett kiállítást. A gyerekeknek Herman Ottó életéről, munkásságáról a tárlatvezető mesélt.

A programon résztvevők a felcsendülő zene hangjára a Mikulással közös táncra perdültek.
Az udvari program végeztével különböző útvonalon tették meg a kisvasút lillafüredi állomásáig vezető utat, majd délután 14.50-kor felszálltak a szerelvényre és sok élménnyel gazdagodva hazautaztak.

A Mikulás túra megszervezéséhez jelentős pályázati támogatást biztosított a Magyar Diáksport Szövetség, amelyet a résztvevők nevében ezúton is köszönünk.

Keresés

Partnerek