XIX. Népek Tavasza Teljesítménytúra következik

A B.-A.-Z. Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület, a Miskolc Városi Diáksport Szövetség és a B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére 2016.03.15-én teljesítménytúrát rendez B.-A.-Z. megyei általános és középiskolák részére, amelynek hagyományosan a Miskolci Csanyik-völgy ad otthont.


A több mint ezer fős túrázni vágyó diáksereg és kísérőik két hosszúságú túraútvonalon is tesztelhetik állóképességüket , ugyanis a szervezők egy 15 km-es és egy 10-km-es szakaszt jelöltek ki.  A túra mellett több interaktív programban is részt vehetnek a  érdeklődők. A Miskolci Szakképzési Centrum Kandó Kálmán Szakközépiskolájának TEIS diákjai fognak tartani egy rövid történelmi bemutatót, illetve különböző túraeszközöket próbálhatnak ki a gyermekek.

A táv teljesítését követően a szervezők zsíros kenyérrel és meleg teával várják a megfáradt tanulókat, és hogy senki ne maradjon emlék nélkül, egy a speciálisan erre az alkalomra készült kitűzőt is hazavihetnek a célba érkezők.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk reggel 8.30-10.00 óráig a rajtnál!

 

Fazekas Miklósné

BAZ Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület elnök

Keresés

Partnerek