Diákolimpia eredményességi díjátadó ünnepség, Budapest Magyar Tudományos Akadémia

Az ország egyik legnagyobb ifjúsági szervezete, a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) a diáksportért felelős állami és szakmai vezetők jelenlétében minden évben kitünteti azokat az általános és középiskolákat, amelyek a legjobban teljesítettek az elmúlt tanév Diákolimpiai versenysorozatán, valamint elismeri a teljesítményhez hozzájáruló testnevelő pedagógusok, és közreműködő szakemberek munkáját.

Az eredményességi díjátadó ünnepségen részt vett dr. Szabó Tünde, az EMMI sportért felelős államtitkára, Czunyiné dr.Bertalan Judit az EMMI köznevelésért felelős államtitkára,  Hanesz József, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) elnöke, Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok  úszó, valamint Balogh Gábor, az MDSZ elnöke, világ- és Európa-bajnok egykori öttusázó.

 

Díjaztak 15 iskolát, amelyek a 2014/2015. tanév Diákolimpiai versenyein kiemelkedően szerepeltek. Az iskolákon kívül elismeréssel illettek 20 testnevelő tanárt, akik a legeredményesebb tanulók, csapatok felkészítésében részt vettek, és azt a 3 közreműködő szakembert, akik a legsikeresebb események megszervezésében és lebonyolításában kulcsszerepet vállaltak.

 

Az előző tanév összesen 279 401 gyermeket megmozgató diákolimpiai versenyein a mindösszesen 25 városban szervezett 46 országos döntőből kerültek ki a legtehetségesebbek, akiket az MDSZ korábban több mint 80 000 éremmel jutalmazott.

 

Megyénkből a következők kaptak elismerést:

„Egészségfejlesztő testmozgás és egészséges életmód” díj

A díjat átadta Balogh Gábor a Magyar Diáksport Szövetség elnöke és dr. Szabó  Tünde sportért felelős államtitkár.

A díj adományozható azon köznevelési intézmények részére, amelyek a diákok fizikai aktivitásának ösztönzését, az egészségfejlesztő testmozgás és egészséges életmód népszerűsítését kiemelten fontosnak tartják.

A díjat azon köznevelési intézmények kaphatják, amelyek az egészséges életmód népszerűsítése érdekében az intézmény létszámához képest a legmagasabb arányban  vettek részt az MDSZ által meghirdetett Diákolimpiai rendezvényeken.

A díjat 3 általános és 3 középfokú oktatási intézmény kaphatja meg.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében az általános iskola kategóriában az Igrici Tompa Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola az előkelő 2. helyen végzett.

A középiskola kategóriában a Diósgyőri Gimnázium Miskolcról, szintén a 2. helyet foglalta el.

„A tanév legeredményesebb diákolimpiai testnevelője” díj

A díjat átadta Balogh Gábor a Magyar Diáksport Szövetség elnöke és Hanesz József a KILIK elnöke.

A díj adományozható azon pedagógusoknak, akik az adott tanév versenykiírásában meghatározott diákolimpiai eseményein testnevelőként, felkészítő tanárként tanítványaikkal a legeredményesebben szerepeltek.

A díj  megyénként egy testnevelőnek adható.

A megyei díjazott Szilágyi Attila, a Miskolci Herman Ottó Gimnázium testnevelője. Legjobb eredménye Amatőr kézilabda sportágban országos bajnokságban I. helyezés.

Keresés

Partnerek