Meghalt Bacsa Tibor, egy kiváló testnevelő

83 éves korában  elhunyt Bacsa Tibor megyénk egyik legkiválóbb testnevelő tanára.


Tanulmányai befejezése után dolgozott Egerben, Debrecenben, majd a köntösgáti Általános Iskola testnevelőjeként hét esztendeig nevelte diákjait a sport szeretetére, feljebbvalói nagy megelégedésére.

 

 

Házasságkötése, s felesége álláslehetősége miatt költöztek Miskolcra, ahol a 16. sz Általános Iskolában folytatta a szakmai munkát. A sportvezetésbe is bekapcsolódott, hiszen az Általános Iskolai Sporttanács szakbizottságának vezetője volt.

Közben beiratkozott a Magyar Testnevelési Főiskola levelező szakára. Itt szerzett középiskolai testnevelő tanári diplomát.

 

1974-1996-ig, nyugdíjba vonulásáig a Földes Ferenc Gimnázium testnevelő tanáraként dolgozott. Nevéhez fűződik a gimnáziumban a testnevelés tagozat megszervezése. A   felvételitől kezdve egészen az érettségi vizsgáig irányította a sportolók munkáját. Jó kapcsolatot alakított ki a város és megye sportegyesületeivel, ahol megszervezte és ellenőrizte a tagozatosok sportolási lehetőségét. Jó szakmai munkáját országos szinten is többször elismerték.

 

Edzőként hosszú időn keresztül kézilabdával foglalkozott. Munkáját fémjelzi, hogy számos országos- és nemzetközi élsportoló került ki a keze alól.

A gimnáziumban a kézilabda mellett sikerre vezette tanítványait az atlétika, valamint a torna sportágakban is. Az országos döntőkön évről-évre találkozhattunk az általa felkészített csapatokkal.

 

Nyugdíjba vonulása után az akkor alakuló Fényi Gyula Jezsuita Gimnáziumban tevékenykedett, ahol szakmai irányítása mellett körvonalazódott az intézmény sportélete.

 

A B-A-Z Megyei Diáksport Tanács munkáját a megalakulása óta segítette.

A Középiskolai Sportbizottság tagjaként a fiú torna-versenyeket szervezte. Feladatát mindvégig felelősségteljesen és pontosan végezte. A torna mellett egyéb sportágak versenyeinek szervezésébe is bekapcsolódott. Megbízhatósága kiváló szakértelemmel is párosult. Kollégái bármikor számíthattak segítő közreműködésére.

 

Emlékét kegyelettel megőrizzük, a megye diáksport- életében  végzett munkájára mindig tisztelettel emlékezünk.

 

 

Keresés

Partnerek