Életének 86.évében elhunyt a testnevelő társadalom doyenje: Gyülvészi István tanár Úr.

Pista bácsi /1929.október 24. Edelény/ 54 évig tanított és több ezer diákkal kedveltette meg a testnevelést és a sportot. 1952-ben a TF-en megszerzett jeles diplomával Miskolcon a Kilián György gimnáziumban kezdte pedagógus pályafutását. Az iskolák között, ahol tanított fontos állomás volt az életében a Hermann Ottó Gimnáziumban eltöltött idő 1962-78-ig, ahol feleségével együtt teremtettek kiváló sportéletet. 25 évig tanított a Fáy András Közgazdasági Szakközépiskolában nyugdíjba vonulásáig. Kedvenc sportágaiban a labdarúgásban és a kézilabdában kiváló eredményeket ért el a diák és felnőtt sportban egyaránt a tanítványaival. A testnevelés órák hangulatát, jellemformáló erejét hálás szívvel őrzik a diákjai és a tanár kollégák egyaránt. A sport iránti elkötelezettségét lányai és unkái is továbbviszik.

A tanítás a diáksport mellett számos közéleti feladatot is ellátott Pista bácsi. A Borsod Megyei Kézilabda szövetség elnöke volt 1962-72-ig. A Testnevelő Tanárok Országos Egyesületének B.-A.-Z. megyei elnöke 1992-től valamint a MTTOE elnökségi tagja volt több évtizeden keresztül.

Kiváló, példa értékű pedagógus tevékenységét számos kitüntetés fémjelzi: A Testnevelés és Sport Érdemes dolgozója /1962/. Kiváló Munkáért Miniszteri Kitüntetés /1984/ Kiváló Pedagógus /1989/ Miskolc Város Pedagógiai Díja /2000/ B-A-Z megye alkotói Díja /2000/ Matolay emlékérem 2004. Miskolc város Gálffy Ignác életműdíja /2012/

A testnevelés és a sport ügyét alázattal és hittel szolgálta egész életében.

Életútja mindenki számára követésre méltó. Színes egyénisége, humora hiányozni fog mindnyájunknak!

Emlékét, tanításait szívünkben megőrizzük.

Utolsó útjára 2015.május 6-án (szerdán) 15 órakor a diósgyőri temetőben kísérhetjük. A gyászoló család kérése, hogy egy szál virággal búcsúzzunk szeretett halottunktól.

Keresés

Partnerek