A miskolci csapat 3. helyen zárta az amatőr kosárlabda diákolimpiát

Az elmúlt három napban Miskolc adott otthont a középiskolás amatőr kosárlabda diákolimpia országos döntőjének. A 16 lány és 15 fiú csapat 4 helyszínen küzdött a bajnoki címért.

A diáksportolók pénteken kezdték meg a csatározásokat. Az ünnepélyes megnyitón az ózdi Művészeti Iskola növendékei és a Szemere Bertalan Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium táncosai köszöntötték a fiatal sportolókat. A nyitóünnepséget megtisztelte jelenlétével az olimpiai ezüstérmes, világ és Európa-bajnok Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke, Daragó Lászlóné a Magyar Diáksport Szövetség tiszteletbeli alelnöke, Kiss János, Miskolc Megyei Jogú Város alpolgármestere.

A szombati nap délelőttjén befejeződtek a csoportmérkőzések, mely alapján kiderült hogy az 1-8. között folytatja a küzdelmet a miskolci Földes Ferenc Gimnázium fiú csapata, valamint a tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium leány csapata, míg a miskolci Avasi Gimnázium lányai a mezőny második felében küzdöttek a helyezésekért. A délután folyamán keresztjátékok következtek.

 

Vasárnap délelőtt aztán a helyosztó mérkőzésekre került sor. Az éremért folyó csaták nagy küzdelmet hoztak, amelyeken szép számú nézőközönség buzdította a diáksportolókat. A hazai fantasztikus hangulat segítette a Murinkó István vezérelte Földes Ferenc Gimnázium fiú csapatát a bronzéremért folytatott sikeres mérkőzésben. A tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium lány csapata (Felkészítő: Szendrey Zsombor, Benőcs Viktor) az előkelő 6. helyen zárta az országos döntőt, míg a miskolci Avasi Gimnázium lányai (Testnevelő: Paradíz Viktórija) a 14. helyezést érték el.

 

Az ünnepélyes eredményhirdetésen részt vett többek között Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Kiss Gábor, Miskolc Megyei Jogú Város alpolgármestere is. A díjazáshoz jelentős segítséget nyújtott a Miskolci Decathlon Áruház, melynek képviseletében Gyürű Eugénia áruház igazgató asszony nyújtotta át a különdíjakat az érmes csapatok edzőinek, az all star csapat tagjainak, valamint a legjobb pontdobók számára.

 

Az országost döntőt a vendéglátó megye nevében Török Dezső elnök zárta be, gratulálva mind a 31 csapatnak, aki kivívta az országos döntőben való részvételt, külön gratulálva a legjobb eredményt elérő együtteseknek.

 

A bronzérmet miskolci Földes Ferenc Gimnázium fiú csapatának névsora:

Gazsi Ádám Barnabás, Géczi Levente, Kormos Balázs, Kovács Attila, Kuruska Zsolt, Labanc Péter, Lukács Ábel, Macsok Ádám, Tenkely Péter, Tóth Áron

 

Képek a galériában:

http://www.borsodsport.hu/galeria/category/89-kosarlabda-diakolimpia-amator-v-vi-korcsoport-orszagos-donto-miskolc-2015-marcius-27-29

Keresés

Partnerek