Több mint 1100 diák és kísérő a XVIII. Népek Tavasza Teljesítménytúrán

2015. március 15-én ismét túrán vehettek részt az érdeklődők. A B.-A.-Z. Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület, a Miskolc Városi Diáksport Szövetség és a B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezte meg a Népek Tavasza teljesítménytúrát a B.-A.-Z. megyei általános és középiskolák részére. A diákok és kísérőik a helyi és a megyei diáksport szervezetnek köszönhetően ingyenesen vehettek részt a „mozgalomban”, ahol 10, illetve 15 km-es távokat tehettek meg.

Összesen 1139 diák és kísérője, 25 oktatási intézményből, 2 megyéből rótta a kilómétereket a Bükk-hegység csodás tájain. Miskolcról közel 300 résztvevő volt, míg a megye különböző településeiről érkeztek, hiszen jöttek Emődről, Tiszaújvárosból, Kistokajból, Encsről, Halmajról, Tiszalúcról, de Hajdú-Bihar megyéből is 4 autóbusszal érkeztek a diákok. A népszerű túrát ezen az éven is sikeresnek mondhatjuk, mind az iskolák tekintetében, mind pedig az egyéni túrázók tekintetében több mint 1100 fő résztvevő volt.

A fáradt végtagokat a napsütéses Király-asztal területén kilazíthatták a résztvevők, miközben a megérdemelt zsíroskenyeret és forró teát fogyasztották el. Ezen kívül minden résztvevő emléklapot és kitűzőt vihetett haza. Jövőre találkozunk.

További képek a galériában:

http://www.borsodsport.hu/galeria/category/88-nepek-tavasza-teljesitmenytura-miskolc-2015-marcius-15

Keresés

Partnerek