KÖLYÖK ATLÉTIKA TOVÁBBKÉPZÉS FOLYTATÁSA!!!!

Tisztelt Kollégák!

Folytatódnak a KÖLYÖK ATLÉTIKA továbbképzések Miskolcon a március 27-28-29-i hétvégével kezdődően. Azon iskolák alsó tagozaton tanítóinak vagy testnevelő tanárainak a jelentkezését várjuk, akik még nem vettek részt a továbbképzésen. Borsod-Abaúj-Zemplén megyei, iskolánkénti, pontos lista a csatolásban megtalálható. Tájékoztató levelet és jelentkezési lapot minden iskola megkapta, akik jelentkezésére számít a Testnevelési Egyetem Felnőttképzési Csoportja.

Jelentkezési határidő: 2015. március 20.

További információval szeretettel állok rendelkezésetekre: László István (20/777-4151)

TÁJÉKOZTATÓ A KORMÁNY ÁLTAL TÁMOGATOTT, KÖTELEZŐ

"A Nemzetközi Atlétikai Szövetség Kölyökatlétikai Programjának megvalósítási lehetőségei a mindennapos testnevelés keretében az általános iskola alsó tagozatán”

című 30 órás akkreditált pedagógus-továbbképzésről

 

 

Tisztelt Intézményvezető Asszony/Úr!

 

 

A Testnevelési Egyetem nevében szeretném tájékoztatni a mindennapos testnevelés keretében 2013. ősztől, a kerettantervi előírásoknak megfelelően bevezetésre kerülő kölyökatlétikát érintő témában.

 

Minden köznevelési intézmény, egy olyan tanító vagy tanár végzettségű alkalmazottja, akit az intézményvezető delegál, és alsó tagozaton testnevelés és sport műveltségterületen tanórai foglalkozásokat vezet, illetve 2015. szeptember hónaptól fog vezetni, térítésmentesen részt kell vegyen a téma elsajátítása végett egy akkreditált pedagógus-továbbképzésen. (Kizárólag egy fő delegálására van lehetőség!)

 

Azokból az iskolákból nem jelentkezhet pedagógus, amelyek delegáltjaként az előző tanévekben már valaki részt vett ugyanezen a továbbképzésen.

 

Az Ön által vezetett köznevelési intézményből az előző két évben még nem vett részt pedagógus a továbbképzésen, így az Emberi Erőforrások Minisztériuma jelen képzési időszakban kötelezővé teszi ezt az Ön által delegált testnevelést oktató pedagógus részére!

 

Fontos, hogy költségvetési támogatásból ez az utolsó alkalom, hogy a pedagógus részt vehet a továbbképzésen, amennyiben elmulasztja az intézmény ezt a kötelezettséget, úgy nem tud megfelelni a testnevelés és sport műveltségterület kerettantervi előírásoknak.

 

A továbbképzés címe: "A Nemzetközi Atlétikai Szövetség Kölyökatlétikai Programjának megvalósítási lehetőségei a mindennapos testnevelés keretében az általános iskola alsó tagozatán”

 

Miért szükséges a jelentkezés?

A továbbképzés témája kiemelt jelentőségű, hiszen olyan szakmai anyagot tartalmaz, mely a mindennapos testneveléshez kapcsolódó, 2013 őszétől alkalmazandó 1-4. évfolyamokra vonatkozó kerettanterv része. Ahol bevezetésre kerül a törvényi előírásoknak megfelelően a heti öt testnevelés óra, ott az alsó tagozatban heti 1-2 órát a kölyökatlétika mozgásanyaga tesz ki. Ezért a Magyar Kormány támogatja a továbbképzésben résztvevő pedagógusokat olyan módon, hogy biztosítja az ingyenes részvételt, az étkezést, a szállást, valamint útiköltség hozzájárulást térít a pedagógusok részére.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közvetítésével a Magyar Kormány megbízásából a Testnevelési Egyetem feladata, hogy 2015. május végéig megszervezi és lebonyolítja az eddig még kimaradt 788 iskolából 788 fő pedagógus képzését.

 

A kölyökatlétika mozgásanyagának megvalósításához speciális eszközcsomag szükséges. A Magyar Kormány a továbbképzésben résztvevő iskolák részére a 2015. év során használatra térítésmentesen átad egy-egy kölyökatlétika eszközcsomagot, mely az oktatáshoz szükséges. Egy ilyen eszközcsomag ára megközelítőleg 270.000.-Ft.

 

 

 

 

Illusztráció:

 

A továbbképzés óraszáma: 30 óra (A továbbképzés akkreditált, beleszámít a hétévenként kötelező 120 órába.)

 

Képzési idő: 3 egész nap (többnyire: péntek - szombat - vasárnap)

 

A képzés dátuma: 2015. március végétől – 2014. május vége között valamelyik három nap, amely lehetőség szerint péntek - szombat - vasárnap lesz.

 

Végzettség: tanúsítvány (a sikeresen vizsgázók részére)

 

A továbbképzés ára: ingyenes, a Magyar Kormány finanszírozza

(Ezen felül biztosít a résztvevők számára tankönyvet, oktató DVD-t, szállást, étkezést, útiköltség hozzájárulást.)

 

Hogyan kell jelentkezni? A mellékelt jelentkezési lapot kitöltve, továbbá a diploma/oklevél fénymásolatot mellétűzve kell eljuttatni az alábbi címre:

Testnevelési Egyetem

Felnőttképzési Csoport

Budapest

Alkotás u. 44.

1123

A jelentkezést faxon nem áll módunkban elfogadni, tekintettel a sokszor olvashatatlan minőségre!

A jelentkezéseket elektronikus úton (scannelve) is el lehet küldeni az alábbi e-mail címre:

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

 

Jelentkezési határidő: 2015. március 20.

 

Milyen kötelezettséggel jár ez az iskolának?

A pedagógust várhatóan egy nap helyettesíteni kell az iskolában.

A támogatás további feladatként rögzíti, hogy a program eredményeinek mérését-értékelését és nyomon követését szolgáló monitoring rendszert kell működtetni, melynek keretében egy alkalommal előre egyeztetett időpontban ellenőrizni fogjuk a megvalósított képzések eredményességét, a beszerzett és átadott eszközök szakszerű használatát a képzésben részt vett pedagógusok által megtartott tanórákon.

 

A teljes programot finanszírozza a Magyar Kormány, melynek célja, hogy a résztvevő iskolák első évfolyamában szakszerűen bevezetésre kerüljön a kölyökatlétika mozgásanyaga.

 

A képzéseket 2015. március hónap végétől kezdődően – 2015. május végéig bezárólag 25 fős csoportokban, az országban több helyszínén fogjuk lebonyolítani.

 

 

A jelentkezéseket érkezési sorrendben tudjuk fogadni, a jelentkezett pedagógusokat folyamatosan osztjuk csoportokba és értesítjük a további részletekről.

 

Minden jelentkező e-mail-ben meg fogja kapni, hogy pontosan mikorra és hova került beosztásra. Minden továbbképzést igyekszünk péntek - szombat - vasárnapra tenni, így a pedagógus kollégákat egy nap kell helyettesíteni az iskolában. Szeretnénk a legjobb megoldást megtalálni.

 

Szeretettel várjuk a jelentkezéseket!

 

 

Budapest, 2015. március

 

 

 

Tisztelettel:

 

 

 

Szalma László

projekt szakmai vezetője

TE Atlétika Tanszék vezetője

Keresés

Partnerek