Az ország legjobb kézisei randevúznak Miskolcon

Kézilabda diákolimpia országos döntőt bonyolítanak le Miskolcon a IV. korcsoportos, 7-8. osztályos tanulók részvételével. A rendezést ezúttal is a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület, valamint a Miskolc Városi Diáksport Szövetség vállalta magára a Magyar Diáksport Szövetség megbízásából. Az ország legjobb 8 leány és 8 fiú csapata csap össze a három napos küzdelemsorozat során, hogy elnyerjék Magyarország diákolimpiai bajnoka címet. 

 

A rendezvény 2014. május 15-én 19.00 órakor veszi kezdetét a megnyitó ünnepséggel, melyet a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában tekinthetnek meg az érdeklődők. Pénteken már kora reggeltől elindulnak a mérkőzések két helyszínen. Megyénket az ózdi Bolyky Tamás Általános Iskola (Testnevelő: Bolyky Norbert) képviseli mindkét nem esetében.

A fiúk küzdelmeit a Miskolci Herman Ottó Gimnáziumban, a lányokét a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában követhetik nyomon a kilátogatók. Pénteken 4-4 mérkőzés lesz délelőtt és délután folyamán egyaránt, melyet a szombat délelőtti 4 mérkőzés követ. Ezzel befejeződnek a csoportküzdelmek. 17-én délután a keresztjátékra kerül sor. Vasárnap a helyosztókkal dől el a nagy küzdelem. Az érmekért folyó mérkőzéseket a Miskolci Herman Ottó Gimnáziumban játsszák a csapatok, amit a 13.00 órakor kezdődő eredményhirdetés zár majd. A rendezvény ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

Keresés

Partnerek