Több mint ezren vettek részt az iskolások közül a Népek tavaszán

Nem okoztak csalódást idén sem a megye általános és középiskolái, hiszen több mint 1000 diákkal, kísérővel vettek részt a Népek Tavasza teljesítménytúrán 2014. március 15-én. Már reggel 8.00 órától várták a szervezők, azaz a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Természetjáró Szövetség, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület, valamint a Miskolc Városi Diáksport Szövetség képviselői a túrázni vágyó iskolásokat, akik folyamatosan érkeztek, hogy nekivágjanak a számukra kijelölt 10, illetve a 13 km-es távnak.

Az egyéni túrázók is több mint 1000-ren álltak rajthoz, akiknek lehetősége volt nagyobb távok megtételére is, hiszen akár 35 km-en is elindulhattak és együtt emlékezhettek a márciusi ifjakra. A természet lágy ölén 2 megye (Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar), 22 iskolája vett részt. A legmesszebbről Debrecenből és Mikepércsről érkeztek tanulók, de voltak résztvevők Miskolcról, Encsről, Boldváról, Szirmabesenyőből, Kistokajból, Emődről, Tiszalúcról, Halmajból, Tiszatarjánból, Tiszaújvárosból, valamint Sajókeresztúrból is. A legnépesebb létszámban a boldvai Szathmáry Király Ádám Általános Iskola, valamint a miskolci Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon képviseltette magát, akik létszáma meghaladta a 100 főt is.. De sokan jöttek a Tiszaújvárosi Általános Iskolából, valamint az emődi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolából is a Királyasztalhoz, ahonnan elindultak a túrára.

A túrát követően minden résztvevő részére emléklapot és egy erre az alkalomra készített kitűzőt adtak át, melynek a legkisebbek és az idősebbek is nagyon örültek. A fáradt diákok zsíros kenyérrel és forró teával enyhítették éhségüket és zárták e nagyszerű napot. Reméljük jövőre is találkozunk veletek.

További képek a galériában!

Keresés

Partnerek