a nevezéssel kapcsolatos legfrissebb információk

Az elmúlt hetekben – elsősorban a megyei tanévnyitókon – szerzett tapasztalatok, valamint visszajelzések alapján, figyelembe véve a köznevelés teljes területét érintő folyamatos változásokat, az MDSZ vezetősége azt a döntést hozta meg, hogy az új nevezési rendszer bevezetését elhalasztja és a tanév kezdésekor a már megszokott, régi nevezési rendszeren keresztül lehet a Diákolimpia® tehetséggondozó versenyekre nevezni.

Megítélésünk szerint az új nevezési rendszer bevezetésére csak hosszabb előkészítést követően kerülhet sor, valamennyi érintett bevonásával.

 

 

 

A fentiek alapján az elektronikus nevezésüket a már ismert iskolai kóddal és jelszóval tudják megtenni a www.diaksport.eu weboldalon a DIÁKOLIMPIA – Nevezés menüpontnál.

 

A nevezés részleteivel kapcsolatban az alábbi tájékoztatást nyújtjuk:

 

1. Az új tanév nyitása miatt első lépésben a SAJÁT ADAT MÓDOSÍTÁSA menüpontra kattintva az iskolai létszámot kell beírni.

Az állami fenntartású intézmények esetén a tagdíjról (nevezési díjról) az MDSZ központi megállapodást köt a fenntartóval.

A nem állami fenntartású intézmények esetén a tagdíjat MDSZ megyei/budapesti tagszervezeteihez kell befizetni 2013. október 31-ig. Kérjük, figyeljék a megyei/budapesti diáksport szervezetek értesítését!

 

2. Kérjük, ellenőrizzék, és ha kell, módosítsák az iskolai adatbázist (intézmény neve, telefonszáma, e-mail címe, igazgató neve, tagintézmények, stb.)

Ha az OM azonosító változott, úgy az MDSZ Országos Központhoz e-mailen ( Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. ) megküldött Alapító okirat alapján az OM azonosítót módosítjuk és értesítést küldünk az új belépési azonosítóról.

 

3. Ismételten felhívjuk a tisztelt Testnevelő Kollégák figyelmét arra, hogy a tanulók adatait csak egyszer szerepeltessék a névsorban, hiszen, ha a tanulóhoz rendelt testnevelő személyében változás állt be, úgy az új hozzárendelést a módosítás menüpontnál el lehet végezni.

 

4. Kérjük a Testnevelő Kollégákat, tanítványaikkal minél több diákolimpiai rendezvényen vegyenek részt, hiszen az MDSZ versenyrendszerében található sportágak, korcsoportok választéka lefedi szinte az egész tantervi anyagot.

 

5. Az olimpiatörténettel foglalkozó Szellemi Diákolimpia® vetélkedő-sorozat 10. fordulója decemberben indul, on-line feladatokkal, iskolai keretek között. Már el lehet kezdeni a felkészítést, akár a testnevelés óra keretein belül is.

 

6. A tanév zárásaként pedig júniusban a strandlabdajátékokra (kézilabda, labdarúgás, röplabda) várjuk az érdeklődő diákokat, felkészítőiket.

 

 

Köszönjük türelmüket és megértésüket, egyben sikerekben, eredményekben gazdag tanévet kívánunk!

 

Magyar Diáksport Szövetség Országos Központ

 

Keresés

Partnerek