Elkezdődött a nagy döntő

2013. június 16-án 17.00 órakor a Miskolc Városi Szabadidőközpont előtti téren elkezdődött a Labdajáték Diákolimpia III. korcsoportos Országos Döntő a hivatalos megnyitó ünnepséggel. A következő 3 napban 68 csapat 4 sportágban 7 helyszínen küzd meg a Magyarország Diákolimpiai Bajnoka címekért.

A csapatoknak a szálláshelyekre 15.00 óráig kellett megérkezniük, hiszen 15.15 órakor kezdetét vette mind a négy sportág technikai értekezlete, ahol a sportági speciális rendelkezések hangzottak el, valamint az országos döntővel kapcsolatos általános tudnivalók. Természetesen sor került a sorsolásokra is, melyek után már tudni lehetett, hogy a másnap kezdődő csatározásokon melyik csapat hány órakor szerepel először.

Ezt követően a csapatok gyülekeztek a Miskolc belvárosában található Sportcsarnok előtti téren. A 19 megye és Budapest csapatai egy-egy zászló mögött sportágtól függetlenül közösen vonult be a térre a Diósgyőr-Vasgyári Szakképző Iskola Fúvószenekari kísérete mellett. Huszárok tartottak bemutatót, majd behozták diákolimpikonok segítségével a Magyar Diáksport Szövetség zászlaját. A Magyar Himnusz közben felvonásra került a zászló, majd a díszvendégek köszöntötték a résztvevőket és a megjelenteket. Elsőként dr. Zsiga Marcell, Miskolc Megyei Jogú Város alpolgármestere kívánt jó versenyzést a diákolimpikonoknak a házigazdák nevében, majd Sebestyén László országgyűlési képviselő szólt a résztvevőkhöz. Daragó Lászlóné, a Magyar Diáksport Szövetség alelnöke nyitotta meg az országos döntőt, melyet az olimpiai eskü követett. Az eskü szövegét Szentesi Zsuzsa a miskolci Fráter György Katolikus Gimnázium és Madarász Tamás a Diósgyőri Szent Ferenc Általános Iskola tanulója mondta. Az ünnepélyes fogadalomtétel után az olimpiai láng meggyújtása következett. A lángot a huszárok által behozott fáklyával  gyújtotta meg  Vámos Petra és Tóth Soma az ózdi Bolyky Tamás Általános Iskola diákolimpikonja. A Szinvavölgyi Néptánc Együttes műsora szórakoztatta a megjelenteket. Zárásként a különböző színű lufikból kialakított olimpiai ötkarikát engedték „útjára”.

Ezzel a nyitóünnepség befejeződött és kezdetét vette az Olimpiai piknik! A résztvevőket várta Gedó György olimpiai bajnok ökölvívó, táncház, a Factory Aréna kerékpáros akrobatái, a Decathlon jóvoltából különböző sport és játéklehetőségek (görkorcsolya, trambulin, tollaslabda), a Miskolci Steelleaders pom-pom lányainak bemutatója. Minden résztvevőnek járt egy pár virsli, valamint egy üveg Xixo üdtítő. A piknik csúcspontja pedig a 19.30 órakor kezdődő Pál Dénes koncert volt. A kikapcsolódást követően hétfőn megkezdődnek a küzdelmek négy sportágban.

Helyszínek:
Kézilabda Fiú: Miskolc Városi Szabadidőközpont Generali Aréna
Kézilabda Leány: Rendészeti Szakközépiskola és Kollégium
Kosárlabda Fiú: Miskolci Egyetemi Körcsarnok
Kosárlabda Leány: Avasi Gimnázium
Labdarúgás Fiú: DVTK stadion műfüves pályái
Röplabda Fiú: Zrínyi Ilona Gimnázium
Röplabda Leány: Herman Ottó Gimnázium

További információ: www.borsodsport.hu

További képek a galériában!

http://www.borsodsport.hu/galeria/category/76-labdajatek-diakolimpia-orszagos-donto-miskolc-2013-junius-16-19

Keresés

Partnerek