Népek tavasza póttúra

2013. április 7-én rendezte meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport Tanács a Megyei Természetjáró Szövetség közreműködésével a Népek Tavasza teljesítménytúrát, melyet a március 15-i nagy havazás miatt el kellett halasztani. A programot a Magyar Olimpiai Bizottság és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával sikerült megvalósítani a rendezőknek, akik reggel 8.00 órától várták az iskolai csoportok megérkezését a Király-asztalhoz.

 

Szerencsére az időjárás ezúttal kegyes volt és nem vette el a túrázni vágyók kedvét. Fél kilenc körül megérkezetek az első iskolai csoportok, akik nekivágtak a 10, illetve a 13 kilométeres kijelölt útvonalak teljesítésének. A megyéből több településről is érkeztek különjáratú autóbuszokkal, mint például Boldva, Kistokaj, Tiszaújváros, Emőd, de természetesen Miskolc több iskolájából teljesítették a különböző távokat.

Az iskolások beérkezéskor a Természetjáró Szövetség jóvoltából zsíroskenyeret és citromos teát fogyaszthattak, amely nagyon népszerű volt. Minden résztvevő emléklappal, kitűzővel és nagyszerű élményekkel lett gazdagabb. Az iskolás csoportok a rendezők jóvoltából ingyenesen léphettek be a túra után a Vadasparkba is, amely lehetőséget sokan kihasználtak. A rendezvény sikere azt bizonyítja, hogy érdemes dolgozni az előkészületekkel és a lebonyolítással a szervezőknek. Jövőre talán az idő is kegyes lesz hozzánk és az eredeti időpontban március 15-én emlékezhetünk közösen a márciusi ifjakról.

Keresés

Partnerek